Největší projekty v historii školy.


Každý, kdo prochází areálem naší školy nemůže si nevšimnout, jak se tu v posledních letech vše mění a zlepšuje. Byly revitalizovány 2 rybníky, vybudován výukový sad, skleník, středisko praxe, naučná
stezka, hřiště na plážový volejbal a běžecká dráha. Byla vyměněna okna a zateplena hlavní budova. Zároveň byla pořízena řada učebních pomůcek a zařízeních pro teoretickou i praktickou výuku
včetně dopravních prostředků.

V roce 2009 čeká naší školu realizace třech velkých investičních projektů, které výrazně přispějí ke zvýšení úrovně vzdělávání, umožní organizování odborných a společenských akcí pro žáky i veřejnost.
Jsou to projekty: "Modernizace a zkvalitnění odborných předmětů – mechanizace a služby", jehož realizace posune úroveň zejména praktické výuky na kvalitativně vyšší stupeň, zlepší názornost a atraktivnost výuky.

Druhý projekt "Rozvoj SOŠ veterinární za účelem zkvalitnění vzdělávání" zajistí rozšíření prostorů pro výuku, vybudování informačního centra, učeben výpočetní techniky a zajistí i tolik potřebný prostor pro organizování přehlídek a výstav prací žáků zejména zahradnického oboru. Získaný prostor nám umožní i organizování vzdělávacích a společenských akcí přímo v areálu školy. Zlepší se tím i podmínky společenského a kulturního života DM.

Poskytovatelem obou projektů je ROP NUTS II Jihozápad. Projekty kofinancuje a předfinancovává Jihočeský kraj.

Cílem třetího projektu, který bude realizován současně je snížení energetické náročnosti budov. Projekt je financován z Operačního programu životního prostředí. Zahrnuje výměnu oken, dveří, zateplení stěn a to v dílnách, správní budově a v tělocvičně. Realizace projektu přinese škole značné úspory tepla a tím i financí.