Projekt – reg. č. CZ.1.14/2.4.00/03.01155

Modernizace a zkvalitnění odborných předmětů – mechanizace a služby


Projekt Modernizace a zkvalitnění výuky odborných předmětů – mechanizace a služby spolufinancovaný z prostředků Evropské unie je zaměřen na vybudování vhodného zázemí pro výuku odborných předmětů.

V rámci projektu byla vybudována z původních skladovacích prostor odborná učebna diagnostiky pro velkou mechanizaci. V nové učebně, která bude používána pro praktická cvičení, vzniklo odborné pracoviště měření výkonových parametrů traktorů, pracoviště diagnostiky motorů a pracoviště pro diagnostiku podvozkových částí nákladních automobilů. Zároveň byla v těchto prostorách vybudována i nová učebna trenažérů, která bude využívána pro výuku autoškoly.

Projekt zahrnuje i vybudování odpovídající učebny pro teoretickou výuku odborných technických předmětů. Žáci si tak budou moci své teoretické poznatky vyzkoušet v praxi a následně zpětně vyhodnotit a porovnat své praktické a teoretické znalosti. Tato učebna vybavená počítači a audiovizuální technikou je vybavena i softwarem pro výuku jazyků. Bude tedy využívána i jako učebna jazyková pro žáky střední školy i pro žáky pomaturitního studia jazykové školy. V současné době byla realizace projektu ukončena a nové prostory jsou užívány žáky.