Evropská unie pomáhá zlepšovat vybavenost škol.

 

 

Jistě jste si všimli, že od letošního školního roku je ve sportovním areálu školy nová sprinterská dráha. Dráhu pro nás vybudovala firma BULDING CB a.s.  Stavba byla ze

sedmdesáti procent financována z peněz Evropské unie. Realizace projektu „Sprinterská dráha“, na kterou jsme dostali grant Krajského úřadu Jihočeského kraje, podpořila dlouhodobý cíl školy rekonstruovat a dobudovat sportovní areál a zlepšit tak podmínky pro výuku povinné i zájmové tělesné výchovy. Nová běžecká dráha, která má požadované technické parametry a odpovídá všem požadavkům a předpisům přispěje i ke zvýšení bezpečnosti a ochrany zdraví sportujících a ke snížení úrazů při sportování.

Dalším projektem, jehož realizace byla ukončena letos v září, je nákup a zabudování zařízení na měření pružnosti podvozků a účinnosti tlumičů pro motorová vozidla. Poskytovatelem grantu na projekt byl také Jihočeský kraj – Krajský úřad. Realizace projektu výrazně přispěje ke zkvalitnění a zatraktivnění praktické výuky a ke zvýšení konkurenceschopnosti absolventů mechanizačního oboru na trhu práce.

Získat granty a realizovat projekty je pro pracovníky školy náročná práce, kterou vykonávají vedle svých hlavních povinností. Je to však dnes jediná cesta, jak zlepšovat vybavení školy na úroveň potřebnou pro vzdělávání techniků ve dvacátém prvním století. Velkou zásluhu na úspěšném získávání grantů a realizaci projektů naší školou má přesná, trpělivá a precizní práce pracovnic ekonomického úseku, které garantují zadavateli financování projektů.

                                                                                                               

                                                                                                  Ing. Miloslava Škardová