Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická

a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

České Budějovice, Rudolfovská 92, PSČ 372 16

 

IX. REGIONÁLNÍ VÝSTAVA OVOCE 2008

 

Ve dnech 10. – 12. října 2008 se uskuteční v tělocvičně naší školy již devátý ročník regionální výstavy ovoce. Tradice regionálních výstav vznikla nejen z potřeb školy, ale reflektuje i potřeby praxe. České Budějovice jsou přirozeným spádovým centrem jihočeských ovocnářských oblastí, ve kterých se v posledních letech rozšiřovala zejména výměra sadů menších pěstitelů. Jedná se nejrozsáhlejší výstavu ovoce v jihočeském regionu.     

 

Cílem výstavy je názorně přispět k odbornému vzdělávání žáků naší školy, ostatních středních i základních škol, odborné i laické veřejnosti. Návštěvníci výstavy se  seznámí se sortimentem jádrovin, prohloubí si poznatky o ošetřování a skladování ovoce, seznámí se s ekologickým pěstováním ovocných stromů a možnostmi ochrany proti chorobám a škůdcům.

 

S čím se na výstavě setkáte? Budou vystaveny exponáty různých druhů a odrůd ovoce, historické odrůdy ovoce, ukázky květinové dekorativní vazby, expozice včelařů a včelích produktů. Své exponáty mohou poskytnout i žáci, zaměstnanci a přátelé školy.

 



Všechny vystavované exponáty budou zahrnuty do soutěže o „Jablko školy“, „Jablko výstavy“ a „Nejlepší vystavovaná kolekce“.

 

Výstava je spojena s doprovodným programem. Během výstavy můžete navštívit pomologickou a pěstitelskou poradnu, výstavu zemědělské techniky, která bude umístěna v areálu školy, výukový sad a další praktická pracoviště školy.

 

Výstavu organizují a zajišťují žáci a učitelé zahradnického oboru naší školy.

Těšíme se na vaši účast! J